Okkultizmus a gyerekkorban

Bármilyen hihetetlennek tűnik, de elérte a gyerekeket is az okkultizmus szele. Hogyha jobban megnézzük, akkor már egészen kisgyerek korban is megfigyelhető a jelenség. Elég csak a mesékre gondolni. Régebben (jó régen) többnyire a mesehősök az erejükkel vagy az eszükkel győzték le a gonosz ellenséget. Most mi van? A mesék tele vannak boszorkányokkal, varázslókkal. Győzni varázslattal vagy mágiával lehet. Az ész és az erő már mit sem ér. Persze lehet azt mondani, hogy mindez marhaság és régen is volt varázsló meg a meséknek semmi köze a mágiához és az okkultizmushoz. Persze. Lehet, hogy így van. De a tendencia akkor is elgondolkodtató.

A kissé nagyobbakat már Harry Potter bűvöli el szintén a varázslat és a mágia világával. Itt egyértelműen a sötét erők csapnak össze a jó varázslattal. A Gyűrűk ura is -a másik nagy siker könyv vagy film- erre a momentumra épül. Persze fantáziavilág, de bőven van benne mágia és varázslat. Gandalf a szürke mágus és a Fehér mágus harca. Nem beszélve a gyűrűről, ami hatalmánál fogva nagy veszélyt rejt magában.

Szülői oldalról én az agykontrollt hoznám be, mint a gyerekeket érintő témát. Mert hogy vannak akik bizony a "gyerek érdekében" elviszik ilyen tanfolyamra, hogy céltudatosabb, okosabb, nyugodtabb, stb. legyen. Már egészen kis kortól elérhető ez a fajta "megvilágosodás". Nem mondom, hogy nem működik, de valószínűleg itt is ugyanaz a probléma mint a felnőtteknél. Az elváltozott tudatállapot miatt megnyithatjuk magunkat olyan erőknek, amiket aztán nem tudunk kontrollálni. Aki rákeres az agykontroll veszélyeire, számos bejegyzést talál miért nem jó. Persze, sokan istenítik mint lehetőséget, mert gyorsabban tanulnak vagy oldanak meg problémákat. Mindenkinek más a tapasztalata.

Kamasz korban már teljesen más veszélyek leselkednek rájuk. Itt jöhetnek be a keményebb dolgok, amiket csap poénból kipróbálnak, mert előtte nem jártak utána a témának. Ezek lehetnek az ingázás, az Ouija tábla használata vagy a szellemidézés. Nem nagyon kell ehhez jóstehetség milyen következményekkel járhat a felelőtlenség ami akár egy egész életre kihathat. Ez már nem olyan, hogy megnézek egy filmet és utána elfelejtem. Itt tényleges kézzelfogható veszélyeknek teszi ki magát az ember.
Ezekkel is tele vannak a fórumok ki hogyan próbálta ki és utána milyen rossz volt minden. Ne higgye senki, hogy büntetlenül lehet szórakozni vagy poénkodni ezekkel. A tábla és az inga mögött nem az van akit meghívsz, hanem a hazugság szelleme.

A sort még hosszan lehetne folytatni, de egyelőre ennyit említenék meg. Érdemes odafigyelni a gyerekekre, ha ilyen téma merül fel bennük, hogy kipróbáljanak ezt vagy azt. A megelőzés a legfontosabb, mert a gyógyítás már nehezebben megy.   

Megjegyzések