Mágusok és jósok a Bibliában



Meglepő vagy sem, de a Biblia is számos helyen foglalkozik mágusokkal és jósokkal. Több helyen halottidézőt is említ. Nézzük hol találhatók meg és mi szól róluk.

"A Szentlélektől küldetve Szeleukiába mentek, onnét Ciprusba hajóztak. 5Szalamiszba érve a zsidók zsinagógáiban hirdették az Isten szavát. János is segített nekik. 6Bejárták Páfuszig az egész szigetet, s közben találkoztak egy Barjézus nevű zsidó varázslóval és hamis prófétával. 7Ez Szergius Paulusz helytartónak, ennek a bölcs férfinak a kíséretéhez tartozott, aki magához kérette Barnabást és Sault, hogy hallja az Isten szavát. 8De Elimász, a varázsló - ezt jelenti a neve - akadékoskodott, és azon volt, hogy elfordítsa a helytartót a hittől. 9Erre Saul, vagy másik nevén Pál a Szentlélekkel eltelve rászegezte tekintetét, és 10rákiáltott: „Sátán fia, tele minden ravaszsággal és gonoszsággal, és ellensége minden igazságnak, nem hagyod abba, hogy áskálódj az Úr egyenes útja ellen? 11Lám, most lesújt rád az Úr keze, megvakulsz és nem látod a napot egy ideig.” Azon nyomban vak sötétség szakadt rá, és botorkálva kereste, hogy valaki kezet nyújtson neki. 12Amikor a helytartó látta az esetet, hívő lett, mert egészen lenyűgözte az Úr tanítása."
Ap. Csel 13. 6-12

"Egyszer, ahogy az imádkozóhely felé tartottunk, találkoztunk egy jós szellemtől megszállt leánnyal, aki jóslásaival nagy hasznot hajtott gazdáinak. 17Pál után és miutánunk szaladt, és így kiáltozott: „Ezek az emberek a fölséges Isten szolgái, s az üdvösség útját hirdetik nektek.” 18Ezt több napon át megismételte. Pál már bosszankodott miatta, hátrafordult és rászólt a lélekre: „Parancsolom neked Jézus Krisztus nevében, menj ki belőle!” Ki is ment akkor mindjárt. 19Amikor gazdái látták, hogy nem húzhatnak belőle több hasznot, megragadták Pált és Szilást, és a fórumra hurcolták, az elöljárók elé."
Ap. Csel 16. 16-18

"Élt a városban egy Simon nevű férfi, aki varázsló volt, és azzal ámította Szamaria népét, hogy fontos személynek adta ki magát. 10A népnek apraja-nagyja hallgatott rá. „Ő az Isten ereje, melyet nagynak neveznek!” - mondták. 11Csüggtek rajta, mert már jó ideje ámította őket mesterkedéseivel. 12De amikor hittek Fülöpnek, aki Isten országáról és Jézus Krisztus nevéről beszélt nekik, megkeresztelkedtek, férfiak és nők egyaránt. 13Maga Simon is hívő lett, megkeresztelkedett, és Fülöphöz csatlakozott. A jelek és a nagy csodák láttán elámult. 14Amikor a Jeruzsálemben maradt apostolok meghallották, hogy Szamaria elfogadta az Isten szavát, elküldték hozzájuk Pétert és Jánost. 15Amikor megérkeztek, imádkoztak értük, hogy megkapják a Szentlelket. 16Mert még egyikükre sem szállt le, csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevére. 17Rájuk tették hát kezüket, s erre megkapták a Szentlelket. 18Amikor Simon látta, hogy az apostolok kézrátétellel közvetítik a Szentlelket, pénzt ajánlott fel nekik: 19"Adjatok nekem is olyan hatalmat - mondta -, hogy akire csak ráteszem a kezem, megkapja a Szentlelket.” 20Péter elutasította: „Vesszen el a pénzed veled együtt, mert azt hitted, hogy az Isten ajándékát, pénzen meg lehet venni. 21Semmi részed benne és semmi közöd hozzá, mert szíved nem tiszta az Isten előtt. 22Térj meg hát gonoszságodból, és kérd az Istent, hogy bocsássa meg szíved szándékát! 23Úgy látom, elöntött a keserű epe, és fogva tart a gonoszság.” 24"Könyörögjetek értem az Úrhoz - kérte Simon -, hogy semmi se érjen abból, amit mondtatok.” 25Miután így tanúságot tettek és hirdették az Úr szavát, visszatértek Jeruzsálembe, útközben sok szamariai faluban hirdették az evangéliumot. "
Ap. Csel 8. 9-25

Forrás: http://szentiras.hu/SZIT/ApCsel

Ennél több helyen is említik a varázslókat, mágusokat, jósokat, főleg az Ószövetségi részben. Azt láthatjuk, hogy már akkor is bűnös és elítélendő dolog volt. Az apostolok is megvetették az ilyen embert és még a "jós szellemtől" megszállott leányból is kiűzték a démont akitől a hatalmát kapta. A szövegekből kiderül, hogy ezek az "adományok" egyértelműen nem Istentől és a Szentlélektől valók. 
Amort atya könyvében figyelmeztet mindenkit, hogy a boszorkányok és mágusok csak tetézik a bajokat. Lehet, hogy úgy tűnik minden rendbe jön, de mégsem.

Úgy vélem korunk is tele van hasonló személyekkel akik fennen hirdetik magukat mint mágusok, jósok, boszorkányok, stb. Sokan vannak akik hisznek nekik és bennük látják boldogulásuk útját. Elmennek majd nem kevés pénzt kifizetve szeretnék hallani mi lesz a jövőjük, mi történt elhunyt szeretteikkel, pénz és siker mágiát kérnek, rontás levételt és szerelmi kötést. Korábban írtam, hogy sokan vannak a csalók és vannak akik ténylegesen képesek jósolni és mágiával sikereket elérni. Kapcsolatban állhatnak sötét erőkkel és ténylegesen lehetnek olyan dolgaik amik működnek. Van aki azt állítja, ő csak fehér mágiával segíti az embereket. Ez sajnos jól hangzik, de ahogyan sok helyen írták már Isten előtt nincs különbség fehér és fekete mágia között. 

Nagy azonban a jósok és mágusok felelőssége, mert sok embert tévútra és a kárhozatba vihetnek azzal, hogy elfordítják Istentől őket. Persze ehhez kell az is aki felkeresi őket. Kiteszi magát mind a jós mind a "kliens" a démoni erőknek. 

Az egyik oldalon ezt a bejegyzést találtam.

"...Viszont a jóslás kaput nyit a démonikus erőknek. Azt is aki jósol de azt is elfogadja, beengedi az életébe a negatív forrásból származó kijelentéseket! Ezek az átok alá viszik be az embert és fokozatosan veszik uralmuk alá az ember szellemét majd lelkét és súlyosabb esetben pszichoszomatikus betegségek formájában a testet is! Sok esetben a jóslás után érthetetlen dolgok, tragédiák, balesetek jelentkeznek. Gyakori, hogy a hallottak miatti félelem, személyiségzavarhoz, depresszióhoz vezet és nem ritkán öngyilkossággal párosul. Nem véletlen, mert a sátán célja az ember elpusztítása, megölése és kárhozatba taszítása. Igaz a közismert mondás, miszerint a sátán sokat ígér keveset ad és végül mindent elvesz."

Forrás: http://www.ujremeny.hu/biblia/elgondolkodtato/365-joslas-vagy-profetalas.html

Továbbra is azt mondom, ne a jósoknál és boszorkányoknál keresd a boldogulást és a jövőt.  Nem fogják megoldani problémádat, még ha ezt is ígérik. Ne használj semmilyen mágiát vagy varázslatot. Keresd Istent és kérd a Szentlelket. Hagyatkozz Jézusra és az isteni gondviselésre. Még akkor is, ha ez nem ígér instant megoldást és nem kapod meg a pénz és siker mágiát. A rontáslevételről csak annyit, hogy ez nagyon jól hangzik, de valójában a mágusok nem képesek ezt megoldani. Csak Isten ereje gátolhatja meg a rontást. 

Végül idézet a Tízparancsolatból: Uradat, Istened imádd, és csak neki szolgálj!  
Ne a sötét és gonosz erőktől várd a problémáid megoldását, hanem Istentől. 

Úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Éljünk az Ő szeretetével és gondviselés erejével. 

Megjegyzések