Okkult tárgyak, a szerencse eszközei

Babonás és pénzéhes világunkban hajlamosak vagyunk mindenféle tárgyakat, kabalákat, szerencsehozó szobrokat beszerezni. Ettől várjuk boldogulásunkat és a szerencsét. Több helyen láttam, hogy az ablakba vagy más helyre raknak egy kis pénzt és fölé pedig egy szerencsehozó békát vagy Buddha szobrot, elefántot tesznek. Aztán várnak. Várnak arra, hogy a szerencse rájuk találjon és sokasodjon az ott kirakott pénz. Van aki meg a pénztárcájába tesz kínai szerencsepénzt, ami piros szalaggal van összekötve.




A legjobb ami történik, hogy nem történik semmi. Rosszabb esetben pont az ellenkezője fog történni, kicsúszik minden pénz a kezedből, esetleg baljóslatú események sorozatával találod magad szemben.

Néha ezek sem kellenek, elég egy ártatlannak tűnő szobor vagy éppen egy olyan tárgy amit valamilyen rosszakarótól kaptál. Lehetnek elátkozott tárgyak is ami valóban a sátán gonoszságát hordozzák és onnantól kezdve vége a nyugodt életednek. Több helyen leírják, hogy nem csak személyekhez vagy helyekhez kötődhetnek rossz események, hanem egyéb tárgyakhoz is.
Vannak sokan akik mindenféle talizmánokat hordanak a nyakukban. Vannak közöttük kövek és más figurák is. Ezekkel is érdemes csínján bánni, mert adott esetben súlyos következményei lehetnek. Lássuk:

"...Létezik működő mágia. Corrie ten Boom beszéli el a következő esetet. (BOOM, Corrie ten: Jézus nevének ereje. Kiadó és évszám nélkül. 31. o.) Egy kislány súlyosan megbetegedett. Valakitől kapott egy talizmánt, amelyet a nyakában kellett viselnie, és nem volt szabad kinyitnia. A talizmán felvétele után a lány meggyógyult. Lelkében azonban elsötétült, tizenkét éves korában öngyilkosságot kísérelt meg. Lelkészt hivattak, aki rájött, hogy a kislány talizmánt visel a nyakában. Elkérte, és a hozzá fűzött fenyegetések ellenére fölnyitotta. A szelencében összehajtogatott papír volt ezzel a szöveggel: „Parancsolom neked, sátán, hogy tartsd egészségben ezt a testet, amíg a lelket a pokolra viheted”. A lelkész elégette a papírt, mire a lány visszaesett betegségébe, de később a hívők imájára teljesen kigyógyult. Az eset világos: a talizmán olyan személytől származott, aki szövetséget kötött a sátánnal. Ilyesmi nemcsak a Faust-legendában vagy a boszorkányperek kínzással kicsikart vallomásaiban szerepel, ma is szólnak róla valóságos tanúságtételek. Jelen esetben a Gonosz „jó fiú” akart lenni, amikor a testi betegséget meggyógyította, aztán a hatalom segítségével, amit a talizmán révén nyert a lány fölött, érvényesítette volna igazi szándékait."
Forrás: http://www.hagiosz.net/?q=node/515

A fenti példából jól látszik, hogy nem mindegy mit veszünk a nyakunkba. Főleg, ha nem tudjuk honnan van és mit jelképez. Ha meg a viselése után igencsak rossz irányba fordul az életünk vagy egészségünk, akkor mindenképpen meg kell szabadulni tőle.

Itt egy másik példa arra, hogy sok esetben egy ártatlannak tűnő dolog is mennyire ártalmas lehet.

"...Derek Prince protestáns karizmatikus biblia-tanító egy alkalommal böjtölve és imádkozva kereste az okát, miért szenved nehézségeket evangelizáló munkájában szervezési, kommunikációs, financiális problémák miatt. Isten egy kínai kézimunkára irányította figyelmét, amely négy sárkányt ábrázolt. Ott függött a szobájában, előkelő helyen, mert nagyapja örökségéhez tartozott, aki a kínai boxer-lázadás leverésére küldött brit expedíciós sereg parancsnoka volt. Most egy kérdés fogalmazódott meg a prédikátor lelkében: „Kit ábrázol a Szentírás sárkány alakjában?” A válasz ismeretes: a sátánt. Prince némi belső harc után engedelmeskedett az indításnak, eltávolította a kézimunkát, és röviddel ezután az akadályok megszűntek, anyagi helyzete megjavult, és szolgálata is felvirágzott. Ez a tapasztalat arra késztette, hogy nagy figyelmet szenteljen a következő bibliai szakasznak:
Faragott képeiket azonban el kell égetned a tűzben: meg ne kívánd azt az ezüstöt és aranyat, amelyből készültek, ne végy el belőlük semmit se magadnak, hogy bajba ne kerülj, mert utálatos az ilyesmi az Úr, a te Istened előtt. Ne vigyél tehát semmit se házadba a bálványból, hogy átkozottá ne légy, amilyen az; undokságként vesd meg, förtelemként és szennyként utáld, mert átkozott. (MTörv 7,25-26).
Prince belátta, hogy szubjektív szándéka, mellyel esze ágában sem volt vallási kultusz tárgyaként kezelni a kínai kézimunkát, nem változtatta meg a tárgy szimbólum-értékét. A rajta lévő sárkányok Kínában évezredeken át hamis vallási kultusz tárgyai voltak, tehát ezt a hamis kultuszt a kézimunka szimbolikusan képviselte. Derek azzal, hogy a tárgyat kifüggesztette, szándéka ellenére is magára vonta az ártó erőket."

Forrás: Forrás: http://www.hagiosz.net/?q=szellemikontextusok




 

Amorth atya könyvében külön kitér az amulettekre és talizmánokra.

"...Az úgynevezett magasrendű mágia megszentelésekre, áldásokra, lefokozásokra,
kiátkozásokra, átkokra osztható.
 Ezáltal a tárgyakat és személyeket „szent szimbólumokká”
alakítják (természetesen a sátán szempontjából szentekké).
A mágikus anyagot az asztrológia által megadott pillanatokban „átmágnesezik”. Minden mágus hord magánál, vagy készít mások számára „pentákulumot” (a görög pantaklea összetételből); ezek általában olyan érmék,
amelyeknek a szimbólumai „energiakatalizátorként” működnek.
 A mágusok szerint ezeknek különleges túlvilági erejük van. Ettől különböznek a talizmánok, amelyek annak a személynek a jellemzőit hordozzák, akit védelmezni hivatottak.
A szegény ügyfelek részéről a talizmánok irányában a legmagasabb a kereslet, ha úgy érzik, üldözi őket a balsors, az értetlenség, a szeretetlenség, a szegénység. Még örülnek is, ha kifizethetik az olykor igen magas összegeket ezért a szerencsehozó tárgyért, amelytől azt remélik, hogy megszabadítja majd őket minden bajuktól. Pedig olyan negatív töltést vesznek ezzel magukra, amely nemcsak őket károsítja, hanem veszélyt jelent családjuk tagjai számára
is.
Ezeknek a tárgyaknak az elkészítéséhez, csakúgy mint a mágia egyéb műveleteinek elvégzéséhez is, széles körben alkalmazzák a tömjént.
 Ez a tömjén, amit a sátánnak ajánlanak fel, nyilvánvaló ellentétben áll azzal a tömjénnel, amit a liturgia keretében Istennek ajánlunk fel."

Ha valakinek segítségre van szüksége, akkor a legrosszabb, ha fenti "szakemberek" segítségét kérjük. Imádkozz Istenhez, a Szűzanyához vagy a szentekhez. Az közbenjárásukra elég sok csoda történt már.
Visszatérve a nyakban hordott amulettekre, talizmánokra, stb. A Szűzanya egy csodálatos ajándékot adott nekünk ez pedig a Mária érem vagy közkeletű nevén Csodásérem. Aki egy megáldott/megszentelt érmet hittel hord és elmond egy nagyon rövid imádságot, az rengeteg segítséget és kegyelmet kap tőle.
Rengeteg megtérés és csodás gyógyulás történt mióta elérhető az érem. Itt sem maga az érem a csodaszerző, hanem a Szűzanya. Nem az éremben rejlik a gyógyító erő, hanem a Szűzanya kegyelmében.
Úgy gondolom érdemes változtatni a gondolkodáson. Ne hagyd magad befolyásolni a média és más emberek által. Ne vágyj az olcsó (?) megoldásra ami csak a romlásba visz. Az ördög csábítása nagyon erős és sajnos az emberi hiszékenység is. Megvan bennük a hirtelen meggazdagodás és az azonnali megoldások iránti igény. A mágusok és jósok honlapjaikon keresztül pont erre az igényre ígérnek megoldást. A nyakban hordott tárgyak is erre hajaznak.
Ne pakold tele otthon szerencsehozó figurákkal! Nem éri meg. Bízz az isteni gondviselésben, ez az egyetlen megoldás. :-)

  

Megjegyzések

  1. hello en egy 13 eves lany vagyok nem hivu de hiszek istenben es a nagymamam talalt egy fura amuletet ami nagyon furcsa es masok szerint szerencses masok szerint halalt hoz. https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14141808_1826389134256388_8688627230555269030_n.jpg?oh=be3c7322f8fc61ac8b5fe415dffecb7c&oe=584DFAE6 ez lenne az. kerem valaszolyjanak mert szet tep a kivancsisag .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Renáta!

      Ez az amulett egy un. Ankh kereszt. Az ókori Egyiptomban volt használatos, de ma is többen hordják. Ha nincs is közvetlen veszélye, de közvetett lehet. Minden ilyen kapuként szolgálhat a gonosz lélek felé. Én semmi ilyet nem hordanék. Leírás róla itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ankh

      Törlés

Megjegyzés küldése