Hasznos könyvek

Szeretnék néhány, a témához kapcsolódó könyvet javasolni

Az első Gál Péter- A New Age keresztény szemmel c. könyve. Talán ez a legrészletesebb ami a témát érinti. Az okkultizmus/New Age különböző formáival foglalkozik, azok jellemzőivel és veszélyeivel. Elég olvasmányos. 

Könyvesboltban: http://www.libri.hu/konyv/a-new-age-kereszteny-szemmel-1.html
Elektronikus formában letöltve: http://www.ppek.hu/k407.htm

Másik szintén hasznos és a témát jól ismerő szakember Kovács Gábor. A könyve, Mágia és hit szintén megvásárolható könyvesboltban http://www.stephanus.hu/termek/540 és interneten is elolvasható ill. letölthető innen http://www.hagiosz.net/?q=magiaeshit

Mindketten katolikus papok, így elég sok kapcsolódási pontjuk van az okkultizmus művelőivel. Sokan csak Isten segítségével tudtak megszabadulni az okkultizmus következményeitől, erre is több példa olvasható a könyvekben.

Ez a könyv egy fogorvos megtéréséről szól, aki megjárta a poklot is odaát. Részletesen leírja milyen következménnyel jár a bűn terhe a másvilágon. Istent elvetette és nem hitt az ördögben sem, aztán rájött nagyon is létezik. Sokkal rosszabb mint gondolnánk. A megtévesztés mestere.
http://www.vilagkiralynoje.hu/ma_files/akit_villamcsapas_ert.pdf

Végül azoknak szeretném a figyelmébe ajánlani a következő könyvet/filmet, akik nem igazán hisznek a gonosz erejében, vagy legalábbis azt hiszik csak a mesekönyvekben létezik, hogy a kicsiket lehessen ijesztgetni vele. Nos, nem. A könyv igaz történeten alapul.

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Matt_Baglio_A_ritus&id=102674&type=22

Érdemes elolvasni, hogy tudd mivel játszol amikor pl. szövetséget kötsz démonokkal, szellemet idézel és hasonló utálatos és veszélyes dolgot művelsz. Nem feltétlenül lesz ilyen súlyos a cselekmény negatív hatása, de nem szabad elbagatellizálni.

Kiegészítem még Amorth atya könyvével aki évtizedek óta foglalkozik ördögűzéssel és az okkultizmus következményeivel. Ez is alap mű lehet. Részletes képet kapunk belőle a sátán és a démonok működéséről, hogyan képes megtéveszteni és romlásba venni az embereket. Elég sok szó esik az okkultizmusról is. 

https://docs.google.com/document/d/1nhcRw1hBwKN-1uIU0q-Jnwe2nfu15PqMAfSzJ5xnQbY/edit?hl=hu

Megjegyzések