Az univerzum ereje

"Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja" MT 10,28

Meglehetősen sok New Age-hez kapcsolódó tannál jelenik meg az "egyetemes erő", "kozmikus gyógyító erő", "szellemi energiának" stb. Megjelenik a reikinél, amikor a "gyógyító" kézrátétellel energiát ad át a betegnek/páciensnek. Ekkor az egyetemes erőt használja. Találkozhatunk vele a szellemgyógyászatban, a kineziológiában.

Fontos, hogy mindegyik esetében valamilyen nem éppen pontosan meghatározható egyetemes energiáról beszélhetünk. A benne hívők szerint ez mindenütt jelen van, megtalálható szinte mindenben. A növényekben, a kövekben, az univerzumban és persze bennük emberekben. Ahhoz, hogy ezt használhassuk általában valamilyen szertartáson, beavatáson, behangoláson kell részt venni. Természetesen ezek nem kevés pénzbe kerülnek, vagy legalábbis sok kicsikből nagy pénz lesz. De jelenleg nem ez a lényeg. Akkor mi?

Mindig az a kérdés, hogy mi ez az energia és honnan van. Most a reikit veszem alapul mert talán ott a legszembetűnőbb az "energia" használata. Ennek használatához több szintű beavatáson kell részt venni, aminek a végén mesterré avanzsálhatunk. A beavatás során különböző szimbólumokkal ismerkedhetünk meg, de ami a legfontosabb, be kell csatornázni magunkat, meg kell nyitni magunkat az egyetemes energiának. Azt hiszem itt van a fő probléma. Megnyitjuk magunkat valaminek, ami biztosan nem Istentől való. Az a félelmetes benne, hogy az "egyetemes energia" működhet is. Sokan meggyógyulnak a reiki erejétől. Persze kérdés milyen betegek és mennyire tartós. Erről nem szól a fáma.
A reiki használata járhat mellékhatásokkal is. Gál Péter atya könyvében (A New Age- keresztény szemmel) pont erről is olvashatunk.
"Ezek a szimbólumok nagy erővel bírnak és védettek. Többek között miattuk is fontos, hogy csak érett tanítvány kerüljön kettes beavatásra, mert bárki kezébe ezek nem adhatók. A szimbólumok megismerésén túl a tanítványok elsajátítják azok gyakorlati használatát is. Ezt mint távkezelést az avatás után csoportosan gyakorolják. ... Mivel ez a folyamat különösen komoly terhet ró azokra, akik egyébként is hajlamosak a belső lázadásra, ezek az emberek sokat szenvedhetnek a reiki második beavatásától. A reiki guru máshol is beszámol azokról a különböző rosszullétekről, fizikai fájdalmakról, rángatózásokról, akár hosszabb távon is hasmenésről vagy tarkótáji tompa, de állandóan jelenlévő fájásról, s azt követő fülproblémákról. Ha ezekhez tudjuk, hogy a beavató mester a 'behangolás' kezdetén az "összes szellemi vezetőt" segítségül hívja, és még kéri is az illető 'Énjét, hogy álljon félre', akkor látjuk azt, hogy ez nem a kereszténység beavatása (keresztség), hanem annak démoni párhuzama."

Nem tudom ehhez mennyi hozzáfűznivaló van, de elég egyértelműek a dolgok. Amit ebben a beavatásban csinálnak, az biztosan nem jó és nem a Szentlélektől való.
Aki kereszténynek vallja magát, ilyesmikre nincs szüksége. Nem kell univerzum ereje és energiája. Nem kell titokzatos, PÉNZBE KERÜLŐ beavatásokon részt venni. Nem kísérik a keresztséget vagy a bérmálást negatív testi és lelki tünetek.

Ma is történnek gyógyulások, melyeket nem beavatott mesterek közvetítenek felénk. Karizmatikus közösségekben vannak olyanok, akik megkapják a Szentlélektől a gyógyítás adományát. Ennek birtokában -Isten akaratával megegyezősen- történnek gyógyulások. Nem feltétlenül csodásak.
További infó http://www.hagiosz.net/?q=node/497 és http://emmausz.hu/index.php/hu/karizmak

Rengeteg gyógyulás történik Lourdesben, Fatimában a Szűzanya közbenjárására. Stb, stb.
A lényeg, hogy Isten rengeteg lehetőséget ad arra, hogy hozzá forduljunk. Hozzá forduljunk ha problémánk van, ha betegek vagyunk, stb. A Szentlélek által adományokat kaphatunk, amik nem járnak káros mellékhatással.
A lényeg. Konkrétan megnevezhetjük, hogy kihez és miért fordulunk. Hogy honnan várhatjuk az erőt vagy kegyelmeket.

Nem kell hozzá reiki, kineziológia vagy agykontroll. Nem kell megnyitni magunkat ismeretlen és veszélyes erőknek, nem kell semmilyen "szellemi segítő". Ne feledjük el a lényeget. A sötétség fejedelme képes magát jó szellemnek álcázni és gyógyítani is. Képes csodákat tenni. Képes nagyon jól megtéveszteni mindenkit.

Jézus világosan megmondta, gyümölcseiről ismerni meg a fát. A rossz fa nem hozhat jó gyümölcsöt és a jó fa sem rosszat. Ezen gondolkozz el! Érdemes-e magad kitenni a rossz fa gyümölcsének, vagy inkább a Szentlélek adományait kéred magad és családtagjaid számára.
Akit eltölt Isten kegyelme, az nem érez fájdalmat és félelmet. Nincsenek rossz testi tünetei. Nincs rossz érzése, nem nyomasztják rossz gondolatok. Jézus a végtelen szeretet és irgalom. Mindenkit vár és kéréseinket akár sokszorosan is teljesíti, amennyiben az javunkat szolgálja. Fordulj hozzá és ne az egyetemes energiához!

  

Megjegyzések