A sátán hatalma

Az okkultuzmushoz erősen kapcsolódó téma, ami mellett nem lehet elmenni. Korábban is utaltam rá, hogy aki "keményebben" foglalkozik az okkultizmus világával, az maga is megihatja ennek levét. Közeli kapcsolatba kerül a gonosz hatalmával és erejével. Olyan közel, amiből saját erőből talán nincs is kiszállás.

Ebben a bejegyzésben Amorth atya könyvéből szeretnék idézni, aki már hosszú ideje foglalkozik exorcismussal, azaz ördögűzéssel. Ezt csak püspök vagy erre engedélyt kapott pap végezheti el. A könyv címe Egy ördögűző tapasztalatai.
Amort atya elég sok démonnal beszélt, akiktől megtudott olyan dolgokat is, ami esetleg sok helyen nincs leírva, de mindenképpen tanulságos. 

Az alábbi idézet elsősorban azoknak szól, akik foglalkoznak spiritiszta szeánsszal, poharazással és egyéb halottidézési módszerekkel. Jól figyeljen minden érintett!

"Amilyen téves a sátán létezésének tagadása, ugyanilyen hibás az az általánosan elterjedt felfogás is, amely más, a Bibliában nem szereplő lelki erők és lények létezéséről beszél, a spiritiszták, a reinkarnáció és a "vándor lelkek tanának hívei, valamint az okkult tudományok művelőinek koholmányai alapján. Nincsenek jó szellemek az angyalokon kívül és nincsenek rossz szellemek az ördögökön kívül. Az elhunytak lelkei azonnal a paradicsomba, a pokolba vagy a tisztítótűzbe kerülnek, amint ezt két zsinat is (lyoni és a firenzei) kijelentette. A spiritiszta szeánszokon jelentkező elhunyt lelkek nem mások, mint ördögök. Az Isten által engedett igen ritka kivételek a szabályt erősítik. "

Úgy gondolom neki talán lehet hinni, hiszen évtizedek óta ezzel foglalkozik, mély ismerője a témának. Természetesen ezt máshol, más könyvekben is megfogalmazzák, mint a New Age Keresztény Szemmel és hasonlókban.
A logika is ezt diktálja. Csak rá kell keresni. Aki foglalkozott hasonlóval, az érzékelheti utána a negatív következményeket. Ezt is felsoroltam egy korábbi alkalommal.

A gonosz a legjobb megtévesztő a világon. Szinte bármit képes elhitetni az emberrel. A hazugság fejedelme. Miért lenne más egy spiritiszta szeánsz, ahol kiadja magát a dédi szellemének.

Sajnos a kopogáson és azt ijesztgetésen kívül sokkal rosszabb dolgokra is képes. Erről is olvashatunk Amorth könyvében.
Felsorolja, hogy képes fizikailag kínozni az embert, elsősorban Isten engedélyével. Ilyet olvashatunk a szentek életrajzaiban pl. Pio atya vagy Vianney János esetén.
Más esetben az ördög teljesen megszállja az ember testét. Alapból a lelkét nem képes, kivéve ha valaki önként odaadja magát. Ilyen lehet az aki szövetséget követ vele vagy a sátánista aki meg önként ajánlja fel mert nem tudja mivel jár.

Létezik ördögi lidércnyomás és ördögi átkok is. Ez utóbbiak kapcsolódhatnak személyhez, tárgyhoz vagy egy helyhez is. Mondják úgyis, hogy elátkozott ez a hely vagy ház, stb.

Az ördögi mesterkedés együttjárója lehet még bizonyos betegségek kialakulása, főleg olyanoké amiknek nincs semmi háttere, nincs semmi szervi elváltozás mégis ott a probléma. Kovács Gábor szerint az elmebetegség is járhat együtt a gonosz működésével, de egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy akinek valamilyen pszichiátriai betegsége van (pl. schiztofrenia vizuális és akusztikai téveszmékkel), az az ördög műve. Több helyen említik, hogy a megváltozott tudatállapot jelentősen megkönnyíti a behatolást, ilyen az agykontrollos állapot vagy éppen a reikis behangolás.

Végül jön a nagy kérdés, ez ellen hogyan lehet védekezni? Mindenekelőtt a megszentelő kegyelem állapota, a rendszeres ima és szentségek magunkhoz vétele, a Szűzanya és a szentek közbenjárása és tartózkodás mindentől ahonnan "fertőzést" kaphatunk. Ha már megvan a baj, akkor érdemes felkeresni egy katolikus karizmatikus csoportot és kérni felszabadító imát. És ez a minimum.  

Megjegyzések