Démoni befolyás, tünetek, jellemzők

Amennyiben valaki jobban elmélyed az okkultizmus világában, akkor "természetes" velejárója lehet a démoni befolyás. Ennek többféle fokozata is van. Valószínűleg az sem mindegy ki mit csinál. Más lehet a befolyás, ha valaki csak simán kártyából jósol és más, ha valaki fekete mágiával foglalkozik.

A befolyás sem biztos, hogy mindenkinél jelentkezik és nem feltétlenül azonnal.
Egy keresztény honlapon elég jó leírást kaphatunk a fokozatokról. Lássuk:

  1. A démonnak nincs hatalma az ember fölött, de megpróbálja megszerezni: ez a démoni támadás (circumsessio)
  2. A démon már valamilyen hatalmat gyakorol az ember felett, de az ember személyisége még nem szorul háttérbe: ez a démoni behatolás (obreptio)
  3. A démon olyan erős befolyást gyakorol az ember fölött, hogy az ember személyisége háttérbe szorul a démoni személyiség fölött: ez a démoni megszállás (obsessio) 

Mindhárom fokozatnak két változata van. A démoni támadás lehet

  • fizikai, mely a zaklatástól a bántalmazási terjedhet; 
  • pszichikai, ami lehet kísértés a rosszra, vagy ellenállás a jónak

A démoni behatolás lehet

  • fizikai: a démon fáradtságot, tüneteket, betegségeket idézhet elő a testben;
  •  pszichikai: a démon a psziché valamely területén olyan erős kísértést/ellenállást okoz, amely a befolyásolt személy ellenállóképességét/teljesítőképességét korlátozza, de csak annyira, hogy annak saját személyisége még érvényesül

A démoni megszállás mindig pszichikai jellegű és a pszichén keresztül befolyásolja a testet is. Lehet

  • elnyomás (oppressio), amelyben a megszállott személy és a megszálló démon személyisége felváltva érvényesül (rohamok);
  • birtokbavétel (possessio), amikor az eredeti személyiség állandó jelleggel háttérbe szorul a démoni személyiség mögött.


Forrás: http://hagiosz.net/?q=demonibefolyas

Úgy gondolom a fenti "tünetek" elég súlyosak, ennél enyhébb jellemzői is lehetnek annak, ha valaki játszik a tűzzel. Több beszámolóban is olvasható, hogy eleinte minden rendben volt, aztán elkezdődött a kálvária. A cikkek elején már utaltam erre.

Sokaknak hangjelenségekkel kezdődött minden. Éjszaka kopogást, furcsa zajokat hallottak. Esetleg tárgyak mozdultak meg, pedig senki nem nyúlt hozzájuk.
Később rossz érzéseik voltak, lehangolttá válltak. Szinte semmi nem sikerült, hirtelen különös betegségek ütötték fel a fejüket, egyre többet gondoltak az öngyilkosságra, szinte erős késztetést éreztek, hogy megtegyék.
Éjszaka nem tudtak/mertek aludni, mert féltek mi fog történni.

Kialakulhatott elmebetegség, vizuális és akusztikai hallucinációkkal, erős sugalmazások a rosszra. Úgy hallották beszélnek a fejükben, stb.

Amorth atya így ír könyvében a démoni fertőzésről:

"A gonosz befolyás alatt álló ember (de olykor mások is, ha a rontás egy egész családon ül)  furcsa neszeket hall, lépéseket a folyosó felől, ajtók kinyílását és becsukódását, azt tapasztalják, hogy  egyes  tárgyak  eltűnnek,  majd  a  legvalószínűtlenebb  helyeken  bukkannak  fel  újra,  vagy kopogásokat  vélnek  hallani  a  falon  meg  a  bútorokon.  Mindig  megkérdezem  ilyenkor  az  okot
kutatván,  hogy  mikor  kezdődtek  ezek  a  problémák  és  hogy  valamilyen  konkrét  eseményhez köthetők-e,  járt-e  az  illető  spiritiszta  szeánszon,  varázslóhoz  vagy  jóshoz  fordult-e  és  ha  igen,  miképpen zajlottak le ezek a találkozók
. "

Máshol pedig ezt olvashatjuk:

"...Vannak  azonban  összetettebb  esetek  is.  Vannak  ajtók,  amelyek  maguktól  kinyílnak  és becsukódnak  egy  bizonyos  időpontban;  léptek  hallatszanak  egyes  folyosókon;  tárgyak  tűnnek
el és kerülnek elő ismét a legváratlanabb helyeken; láthatatlan állatok mozgásának nesze hallatszik.
Emlékszem  egy  családra,  ahol  mindenki  hallotta  egy  bizonyos  időpontban  kinyílni  és bezárulni  a  bejárati  ajtót,  azután  tisztán  hallották  súlyos  (férfi)  léptek  zaját  a  folyosón,  hogy aztán az egész tovatűnjön valamelyik szobába. Egyszer, amikor náluk volt egy barátjuk, szintén hallatszott  a  megszokott  zaj,  olyannyira,  hogy  az  illető  meg  is  kérdezte,  ki  jött  be,  s  ők,  hogy
meg ne ijesszék, azt válaszolták neki, hogy egy átmenő vendég járt arra. Tudok olyan rovarokról, macskákról és kígyókról, amelyek valósággá váltak; volt egy személy, akit többször megáldottam és párnájában egyszer egy élő varangyot talált!
A  gonosz  lélek  jelenléte  valamely  helyen  a  legtöbbször  fizikai  természetű  zavarokkal jár együtt: álmatlansággal, fejfájással, gyomorfájással, általános rossz közérzettel, amely másutt nem mutatkozik. Ezekben az esetekben könnyű ellenőrizni a feltételezés helyességét, de nehéz megtalálni  a  jelenségek  okát.  Tegyük  fel,  hogy  valaki  minden  alkalommal,  amikor  felkeresi
vendégként egy közeli rokonát vagy barátját, észleli ezeket: álmatlan lesz, rossz a közérzete, fáj a feje... és ezek a bajok esetleg napokig is eltartanak; ugyanakkor nem szenved ezekben olyankor, amikor  másfelé  jár.  Ezekben  az  esetekben  könnyedén  ellenőrizhetjük,  mi  a  helyzet.  Az  ok kinyomozása már nehezebb kérdés....
"

Aki ezen sorokat olvasva nem gondolkodik el, vajon érdemes-e próbálkozni a mágiával és a súlyosabb okkult tevékenységekkel, azzal sajnos nincs mit tenni.A spiritiszta szeánsz azonnal magával vonhatja a démoni tevékenységeket. Ne higgy semmilyen mágusnak vagy halottidézőnek, aki azt mondja ez nem veszélyes és egy helyhez lehet kötni ezeket a szellemeket vagy elhunyt lelkeket. Alapból nem lehet halottat visszahívni és kikérdezni, ez a Bibliában is csak egyszer fordult elő Isten engedélyével. A többi esetben csak ördögöket tudsz magadhoz vonzani és hívni. Mivel a gonosz szellemi lény, így nem lehet fizikai keretek közé szorítani. Nem lehet gyertyákkal, körrel vagy egyéb mágikus jellel egy helyben tartani és utána elküldeni. Ez a lényeg.
Mindenféle mágus és halott idéző oldalán a fentiekkel gyökeres ellentét olvasható, de ez sajnos nem igaz. Még tanácsokat is kapunk arra, hogy tisztítsuk meg a lakást vagy egyéb dolgainkat.

Egy helyen a fentebb említett démoni jelenléthez azt írták, hogy csak valamilyen entitás, "elhunyt lélek" próbál kapcsolatba lépni velünk akkor amikor kopog, mozgatja a tárgyakat, stb. Ez a megtévesztés mesterfoka.

Megjegyzések