Asztaltáncoltatás és poharazás

Ennek a két cselekménynek ugyanaz a lényege. Valamilyen szellemet, vagy elhunyt hozzátartozót megidézni és kérdéseket tenni feöl neki. Az asztal esetében megemelkedik és/vagy koppan, ha megjelent a várt szellemi lény.

A poharazásnál most nem egy jó fröccsre kell gondolni a sarki kiskocsmában. Egy papírra vagy valamilyen táblára írt betükön a pohár "vándorol" úgy, hogy egy-két ujjunk azért érinti. Néha az sem kell csak úgy "magától" mozog.

A korábbi bejegyzés, vagyis a Quija tábla is ugyanezen az elven működik. A használathoz mindenféle jótanácsokat kapunk, hogy miként nem tudnak nekünk ártani a gonosz szellemek. Mert hogy mindenki beismeri azért a nagypapa mellett ilyen csúnyaságok is próbálnak beférkőzni. Azonban megfelelő mágiával, kerek asztallal, gyertyával, stb be lehet őket "zárni" vagy legalábbis távol lehet tartani. Nos, én ezt nem hiszem.

Először is, a szellemek vagy nevezhetjük elhunytak lelkeinek is (de inkább démonok) nincsenek térhez és időhöz kötve, ennek következtében nem is lehet korlátozni a helyüket vagy tevékenységüket.

Ismét idézek egy médiumtól:

"A szeánsz megkezdésekor levédem, megtisztítom a helyiséget, ahol az idézés történik, majd kialakítok egy úgynevezett mágikus kört, ahová a szellemet idézem. Ebből a körből nem szabad kiengedni, azért, hogy nehogy valakinek baja történjen, vagy esetlegesen, ahogy szoktuk mondani, rátapadjon a szellem. Ezért szükséges a megfelelően biztosított kör létrehozása."

Forrás: http://hu.ezo.tv/cikkek/a-szeansz-interju-marcus-mediummal.html

Egy másik helyen:

"A mágikus kört akkor vetik fel a boszorkányok a felszentelt (és csakis felszentelt) térben, ha valamilyen varázslást, szertartást szeretnének végrehajtani, mert ezeket csakis a mágikus körben végezhetik. A mágikus kör tulajdonképpen olyan, mint egy burok, amely megvéd a szertartás alatt minden káros energiától. Így vess fel mágikus kört:"
Forrás: http://vudu.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=630938

Aki egy kicsit átgondolja a helyzetet, akkor ez abszurd. Hogyan tudna megvédeni bármilyen kör is bármilyen szellemtől vagy ártó entitástól. Nem hinném, hogy ez valós dolog. Mindesetre parasztvakításnak jó. A démonokat -mert hogy nagyjából őket/azokat lehet megidézni- nem hinném, hogy meghatja bármilyen kör. Akár lezárod, akár nem.

A tiniket több helyen is figyelmeztetik, hogy csupán szórakozásból NE JÁTSSZANAK a szellemidézéssel, mert súlyos következményei lehetnek.
Tehát se a poharazást se az asztal táncoltatást ne próbáld ki. Még passzív szemlélőként sem szabad ilyenben részt venni. Még így is lehetnek kellemetlen következményei.

Már közhely, de leírom. Mindenféle mágia, így a szellemidézés bármilyen formája is utálatos az Isten előtt.

Saul király példája intő lehetne mindenkinek, hogy nem marad rejtve semmi sem Isten előtt és a büntetés sem marad el.

Érdemes elolvasni ezt http://www.nyitottszemmel.hu/pages/cikk_print.php?cikkID=87

És itt egy videó, nagyjából az 5. perctől érdekes a mondanivalója.
http://www.youtube.com/watch?v=BhXx_Ymv_-M

Egy a lényeg. Jézus mondja" Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet...."
Ne az okkult dolgokban keresd a boldogságot és a válaszokat. Van neked Istened, akihez mindenkor bizalommal fordulhatsz. A sátán nem fog segíteni, csak bajt és viszályt okoz. Megkaphatod tőle a rettegést és a félelmet, a betegségeket, stb. Csak bolygasd a tiltott dolgokat és megkapod amire "vágysz".

Megjegyzések