Reiki

Úgy gondolom a Reikivel mint fogalommal már sokan találkoztak. Van aki pontosan tudja mi ez, van aki nem. Amennyiben nagyon szeretném leegyszerűsíteni, akkor azt mondanám gyógyítás energiával. Ahhoz, hogy valaki reiki gyógyító, vagy mester legyen, többszintű beavatási szertartáson kell átesniük.
Rákerestem a honlapokon pontosan melyik szint mit takar. A következőket találtam:

  1. Az első szint egy beavatás vagy ráhangolás, amikor megnyitod (!) magad egy ismeretlen, vagy mondhatni univerzális energiának. Megtanulhatók az alapvető kézpozíciók és az energia ráhangolódik a rezgéseidre. 
  2. A második szinten tovább emelkedik a rezgésszám. Szimbólumokat tanulsz meg, amivel koncentrálhatod az energiát egy bizonyos helyre. Arra amit gyógyítani kell. Kezelhetsz vele mentális problémákat és szimbólumok segítségével még távolból is gyógyíthatsz. 
  3. A harmadik szinten még tovább emelkedik a rezgésszám és az energia. A mester szimbólummal te is mesterré válhatsz. 

Korábban olvastam egy könyvet ami a New Age-et mutatta be keresztény szemmel. Abban szó esett a Reikiről is és a mellékhatásairól is. Már most elnézést kérek mindenkitől aki ezt műveli, hisz benne, vagy akinek ez segített.
Abszolút érthető az az emberi magatartás is, hogy segíteni akarunk a másikon és valamiféle gyógyírt kínálunk a bajaira. 
De! A könyvben tanúságot tévő hölgynek meglehetősen negatív élményei voltak ezzel kapcsolatban. Eleinte minden szép volt és jó, de a végén már az elmebetegség/megszállottság jeleit mutatta. A fejében hangokat hallott, akik utasították külnböző dolgokra. Több alkalommal majdem öngyilkos lett. Természetesen nincs közvetlen ok-okozati összefüggés a Reiki és a megváltozott elmeállapota között, vagy legalábbis nem bizonyítható. A könyv címe A New Age Keresztény Szemmel. Véleményem szerint érdekes és hasznos. Képet kaphatunk arról, mi is történik akkor, amikor mi csak jót és szépet gondolunk. Miért veszélyes a New Age és annak irányzatai.

Feltette már valaki a kérdést, hogy pontosan honnan van ez az energia? Mire és miért kell ráhangolódni? Valószínűleg nem az Istentől való. Hiszen Jézus is gyógyított betegeket, az apostolok is, sőt mai napig történnek csodás gyógyulások a szentek vagy a Szűzanya közbenjárására. Ezek azonban egytől egyig a Istentől származnak.

Találtam egy cikket egy másik keresztény honlapon. Ott is világosan leírják, hogy a Reikinek nem sok köze van Jézushoz és a kereszténységhez.  http://www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/3688-reiki-es-joga-mi-az-igazsag


Egy másik cikk a szabadulásról ír. Ez is tanulságos: http://www.vargamakai.com/viki_reiki.html

Akkor még is honnan van az energia? Mire nyitjuk meg magunkat? Ugye, hogy erre nincs pontos válasz? Tehát ha szükséged van gyógyítóra, akkor kérd Isten Szent Lelkét, hogy árasszon el és adja meg a gyógyulás kegyelmét. Mind testben mind lélekben.
Soha ne nyisd meg magad és a lelked ismeretlen erőnek vagy hatalomnak. Ellenben nyisd meg magad Jézusnak! Fogadd el Őt és tanítását!   

Befejezésül egy szintén jó leírás, miért rossz és veszélyes a Reiki: http://szellemi-let.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1208478

Ha te is szeretnél megszabadulni ebből a csapdából, akkor kérd Jézust, imádkozd el az Irgalmasság Rózsafüzérét! Hidd el segíteni fog!

Aki gyógyulásra vágyik, az inkább keressen egy gyógyító istentiszteletet vagy menjen el egy karizmatikus közösség imacsoportjába. Ott a Szentlélek gyógyít az imán keresztül. A gyógyulások Istentől jönnek. Természetesen nem mindenki gyógyul meg aki kéri, de sokan igen. Ezekért SOHA nem kérnek pénzt mert Jézus sem pénzért gyógyított és az apostoloknak sem ezt hagyta örökül. 

Megjegyzések