Spiritiszta szeánsz, halottidézés

Valószínűleg mindenkiben ott van a kíváncsiság, hogy mit hoz a jövő vagy mi történt elhunyt hozzátartozóinkkal. Ekkor a legegyszerűbb elmenni egy un. látóhoz, aki képes kapcsolatba lépni a túlvilággal.Vannak közöttük csalók, akik csak a pénzt húzzák ki az emberből és találgatóznak a jövőt illetően. Léteznek olyanok is, akik valóban képesek "sugalmazásokat" kapni. A fő probléma az, hogy egyáltalán nem ellenőrizhető le ez honnan és kitől van. Valószínűleg nem az elhunyt rokonoktól. Annál inkább a gonoszlélektől, aki belelát a "fejünkbe", ezért is tud a látó olyan dolgokat megmondani amik igazak. Mert hogy előtte nem világosítottad fel hány gyereked van vagy milyen a kapcsolatod a férjeddel/feleségeddel. Mégis megmondja mi van az életeddel.Már ha nem csalásról van szó és csak "találgat" a jövőt illetően.

Ha részt vettél ilyenen és rosszul érezted magad, de akkor nem tudtad megmagyarázni miért, valószínűleg azért van mert nem a jótól származik ez az egész. Mellékhatása lehet még, hogy utána sorozatos szerencsétlenség ér, vagy megmagyarázhatatlan fény/hangjelenségeket tapasztalsz a környezetedben.

A Biblia világosan fogalmaz, hogy aki meghalt az nem térhet vissza és főleg nem lehet megidézni. Csak valami egészen mást ami megtéveszt téged és mindenkit. Ne a jósoknál és halottlátóknál keresd az igazságot és a jövőt. Ne ők mondják meg mit csinálj! Fordulj Jézushoz, kérd az őt segítségét! Jézus maga a szeretet és az irgalom! Megmondta, bármit kértek Mennyei Atyámtól megadja nektek.

A legelső bejegyzésben olvasható az idézet, mely szerint az Isten előtt utálatos aki jóshoz, halottlátóhoz fordul vagy ilyet csinál. Ne dőlj be a gonosznak, inkább bízz Istenben és az Ő gondviselésében!

Szeretnék idézni az Ezo.TV médiumától. Most csak kiragadok belőle sorokat, de ebből is kiderül mennyire veszélyes a dolog. Igen, természetesen kaphatunk válaszokat "valakitől" , azonban engem az itt leírtak elgondolkodtatnak. A médium is bevallja, hogy nem veszélytelen a dolog, de "kézben tartja" a dolgokat és "kontrollálja" az ártó szellemeket.

"... A szeánsz megkezdésekor levédem, megtisztítom a helyiséget, ahol az idézés történik, majd kialakítok egy úgynevezett mágikus kört, ahová a szellemet idézem. Ebből a körből nem szabad kiengedni, azért, hogy nehogy valakinek baja történjen, vagy esetlegesen, ahogy szoktuk mondani, rátapadjon a szellem. Ezért szükséges a megfelelően biztosított kör létrehozása.

Oda kell figyelnem ugyanakkor arra is, hogy az átjáró kinyitásával több nagyhatalmú, ártó lélek kerül át, így kordában kell őket tartanom, és csak a jó szándékkal rendelkező szellemeket szabad átengedni, akik a jelenlévőkhöz kívánnak szólni. Ehhez nagy energiával kell rendelkeznem nekem is."

Teljes cikk: http://hu.ezo.tv/cikkek/a-szeansz-interju-marcus-mediummal.html

Valtorta Mária egyik könyvében Jézus is kitér a szellemidézésre, mint Isten által elítélt dologra. Ez egyezik a Bibliában lévő tanítással.


"És Sámuel könyvében meg van írva: ,,Azt mondta Sámuel, amikor megjelent: Miért zavarsz nyugalmamban, s miért idéztél meg? Miért kérdezel, miután az Úr visszavonult tőled? Azt fogja tenni veled az Úr, amit megmondtam neked... mert nem engedelmeskedtél az Úr szavának.'' (1 Sám 28,15-17) Fiam, sose nyújtsd ki kezedet a tiltott gyümölcs felé! Már pusztán megközelítése is oktalanság. Ne légy kíváncsi a földöntúli dolgok megismerésére, nehogy a sátáni méreg erőt vegyen rajtad. Menekülj a rejtett dolgoktól és attól, amit nem lehet megmagyarázni! Csak egyet fogadj el szent hittel: Istent. De menekülj, menekülj attól, ami nem Istennel kapcsolatos, és amit nem lehet megmagyarázni emberi ésszel, s aminek véghezvitelére az ember nem képes, nehogy megnyíljanak előtted a gonoszság forrásai, és felfogd, hogy ,,mezítelen'' vagy. Mezítelen: visszataszító, az ördögivel keveredett emberségedben. Miért akarsz másokat ámulatba ejteni sötét csodákkal? Szentségeddel ejts bámulatba másokat, és tündökölj, mint az Istentől jövő dolgok! Ne vágyakozz arra, hogy széttépd a fátylakat, amelyek elválasztják az élőket az elköltözöttektől. Ne zavard meg az elhunytakat! Hallgass rájuk, ha bölcsek, míg a földön vannak, tiszteld őket és engedelmeskedj nekik haláluk után is! De ne zavard meg második életüket! Aki nem engedelmeskedik az Úr szavának, az elveszti az Urat. És az Úr megtiltotta a rejtett dolgok kutatását: a bűbájosságot és az ördögimádás minden módját. Mit akarsz tudni annál többet, amit az Ige már mond neked? Miért akarsz többet tenni annál, amit a te jóságod és az én hatalmam megenged neked? Ne vágyakozzál a bűnre, hanem az életszentségre, fiam!" 

Forrás: Valtorta Mária: Júdás

Egy másik helyen Jézus beszélget az emberekkel, akik csodát követlenek tőle. Szeretnék, ha feltámasztana egy halottat, azonban ő nem teszi meg. A beszélgetés a halottidézésre terelődik. Egy korábban Jézus által feltámasztott férfiről kérdezik Jézust.


"– Te Isten vagy?
– Én az vagyok, aki vagyok. Csodatetteim és tanításom beszélnek arról, ki vagyok.
 – De akkor ez az ember miért nem emlékezik, holott a megidézett szellemek meg tudják mondani, mi a túlvilág? 
– Mert ez a lélek az igazat mondja, mivel megszentelődött első halála vezeklésétől, míg az, aki a szellemidézők ajkával beszél, nem az igazat mondja."

Forrás: Valtorta Mária-Jézus csodái

Itt megint az derül ki, hogy az ördög teljesen jól tudja az embert manipulálni és elhiteti velünk, hogy ő egy elhunyt hozzátartozónk. Ez persze nem igaz. Nem szabad bedőlni semmilyen spiritisztának vagy halottlátónak sem. Mert ők nem az igazat mondják, még ha annak tűnik is. Lehet, hogy tudnak olyan részleteket az életedből amit el sem mondtál, de az információk nem a világosságból való és nem a halottaktól. 

 

Komment helyett még egy ajánlott cikk: http://www.hang-osszefoglalo.eoldal.hu/cikkek/atok--joslas--szeansz.-nostradamus-joslatai--magia.-szeansz-rontas-feher--fekete-magia-szellemidezes.--stb/8.-szeansz.-szellemidezes.--szellemidezes-feltetele.-szellemi-lenyekkel-kapcsolatba-kerulni.-halott-idezes.-stb.html

Megjegyzések