Asztrálutazás

Azt hiszem mikor először találkoztam ezzel a fogalommal, akkor pontosan nem tudtam mit takarhat. Próbáltam információkat szerezni a témával kapcsolatban. Van egy könyv Az Asztrálutazók Kézikönyve, ami elég részletesen körüljárja a témát.

Az alap elgondolás az, hogy az ember áll egy fizikai testből és egy un. asztráltestből. Itt nem lélekről van szó, ami a Bibliában is szerepel! Megfelelő meditációval és gyakorlással kiléphetünk testünkből és a fizika korlátait legyőzve csak gondolati irányítással bárhová eljutjatunk. Ebben a fizikai testtel nem látható dimenzióban is különböző szintek vannak attól függően ki milyen fejlett "lélekkel" rendelkezik. Lehetőség van találkozni szellemi lényekkel, akik lehetnek riasztóak vagy kedvesek is.

Különböző fórumokban lehet találkozni az asztrálutazást gyakorló vagy legalábbis kipróbált emberekkel. A leírások alapján inkább félelmet keltő ez az egész, mert többen írják, hogy mintha valami kiszívta volna a testükből. Ez ismerősnek tűnhet, mert ilyesmit olvashatunk a halálközeli élmények beszámolóiból is.

Maga az utazás -már ha működik- csodás lehet, mert az ember ismeretlen világban ismeretlen dolgokat ismerhet meg. De! Ez nem Istentől való és keresztény szemmel ugyanúgy elitélendő mint a többi New Age-es dolog. Megvan benne a veszély- ha tényleg működik-, hogy "odaát" olyan "szellemekkel találkozol, amik/akik ténylegesen tudnak neked ártani. Még itt a "fizikai" síkon is. Megvan az a veszélye, hogy az ember ténylegesen meghal, mert éppen rosszul sül el valami. Az esetleges mellékhatásokról amikről az első bejegyzésben írtam még nem is esett szó.
A Szentírásban egyébként Jézus sehol nem ír ilyenekről, hogy lépjünk ki testünkból és kísérletezgessünk ezzel. Ellenben  beszél a lélek halhatatlanságáról, amit a megfelelő földi magatartással és a parancsok szerinti élettel elérhetünk. A testünk ugyan meghal, de a lelkünk tovább él a mennyországban. De ez a LÉLEK, nem holmi asztráltest!

Véleményem és talán mások véleménye szerint az aszrtáluzatás kicsit olyan, mintha a kisgyerek kezébe gyufa kerülne. Tetszik neki a tűz, a lobogó lángocska és a meleg. Azonban sokszor ez a játék és ismerkedés tragédiába torkollik.
Ha valami jóra és szépre vágysz, akkor keresd az Irgalmas Jézust és megad mindent amire szükséges lesz.  
  

Megjegyzések